Kašasa

Kašasa- (Cachaca) ir brazīliešu destilāts no cukurniedrēm ar intensīvu aromātu. Karnevāls, saule, pludmale, vienmēr laimīgi cilvēki. Tā šo nacionālo dzērienu dēvē paši brazīlieši. Uzskata, ka kašasu pirmo reizi pagatavoja portugāļu vergu tirgoņi 1532. gadā pilsētā São Vicente. Mūsdienās kašasa ir viens no pasaules populārākajiem dzērieniem, kurš milzīgu slavu ieguva pateicoties kokteilim „Caipirinha” (kaipirinja), kā arī pateicoties dažādu veidu „Batida” kokteiļiem. Ir saglabājušies fakti, ka agrāk kašasa ir bijis kā samaksas veids par vergiem. Dzērienu pagatavo līdzīgi kā rumu, sākotnēji veido sīrupam līdzīgu masu no cukurniedru sulas, pēc tam masu fermentē. Kad biezajā masā ir parādījies neliels alkohola saturs, to destilē, filtrē un izlej pudelēs. Brazīlieši dažkārt pēc destilācijas mēdz kašasu izturēt koka mucās no 2-12 gadiem. Parasti kašasa ir ar 40 % alkohola saturu. Uzglabāšanas temperatūra ir +16 +18 grādi. Dzērienu tīrā veidā var pasniegt shot vai old fashion glāzē, ar vai bez ledus. Bārā klientam piedāvā kokteili „Caipirinha”. Ja jūsu rīcībā ir nonākusi izturēta kašasa, tad to var pasniegt konjaka glāzē

www.bar.lv

Atpakaļ