Brendijs

Brendijs- augļu vai ogu vīna destilācijas produkts, kuru iztur ozolkoka mucās. Visus pasaules brendijus var sadalīt trijās grupās: 1. Vīnogu brendijs (eau-de-vie de vin). 2. Brendijs no izspaidām (eau-de-vie de marc). 3. Augļu brendijs (eau-de-vie de fruits). Pasaules labākajiem brendijiem ir savi individuāli nosaukumi. Konjaks (Cognac), Armanjaks (Armagnac), Amerikāņu brendijs (American Brandies) un citi. Brendija uzglabāšanas un pasniegšanas temperatūra ir +18 +20 grādi. V.S. – V.S.O.P. un citus tāda paša vecuma konjakus pasniedz kā aperitīvu vai diģestīvu, long vai short drink kokteiļos, kā arī bauda tīrā veidā konjaka glāzēs ar tilpumu no 100 – 350ml. Bezalkoholiskie savienojumi varētu būt ūdens, praktiski visa veida sulas un limonādes, kafija, tēja, piens un kakao. Alkoholiskie savienojumi varētu būt dažādu veidu liķierīši. X.O. un citus tāda paša vecuma brendijus pasniedz tikai tīrā veidā un kā diģestīvu, konjaka glāzēs ar tilpumu no 350 -700ml. Atceries, šāda vecuma konjakus kokteiļos izmantot nevajag. www.bar.lv

Atpakaļ