Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Baklažāni

Iegareni augļi ar tumši violetu, vaskoti spīdīgu miziņu. Uzturā izmanto izaugušus, bet ne pāraugušus dārzeņus tikai karsētā veidā, jo svaigi baklažāni ir sūri, negaršīgi. Baklažānu zaļgani iedzeltenais mīkstums ir bagāts ar dažādiem minerālsāļiem, vitamīniem un bioloģiski aktīvām vielām, kas veicina sāļu nogulšņu šķīdināšanu organismā un dažādu kaitīgu vielu izvadīšanu no organisma. Vitamīnu saturs baklažānos nav augsts, sastopami B grupas, PP un C vitamīni. Baklažāni labi garšo kopā ar dažādiem dārzeņiem, putraimiem un makaroniem sautētos un ceptos ēdienos. Baklažānus var cept arī bez taukvielām uz režģiem cepeškrāsnī. Baklažānus mēdz saukt arī par olaugiem to augstā olbaltumvielu satura un garšas dēļ. Neizauguši vai pārauguši baklažāni satur solanīnu, veselībai kaitīgu vielu, uzturā nevajadzētu izmantot neizaugušus vai pāraugušus baklažānus.

www.liis.lv

Atpakaļ