Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Piparmētra

Garšaugs, kas satur ēterisko eļļu - mentolu. Augam ir dezinficējošas īpašības. Tautas medicīnā piparmētru tēju lieto pret sirds mazspēju, klepu, kā arī mutes dobuma dezinfekcijai, nervozitātes mazināšanai, sviedrēšanai. Piparmētru šķīduma antiseptiskās īpašības aizkavē baktēriju attīstību organismā. Piparmētru tēja samazina rūgšanas procesus zarnās. Kulinārijā izmanto savvaļas vai kultivēto augu jaunās lapas, dzinumus svaigā vai kaltētā veidā. Piparmētras lieto kokteiļu, kvasu, tējas gatavošanai, kā piedevu salātiem, dārzeņu, gaļas, zivju un saldiem ēdieniem. Īpatnu garšu piparmētras piedod putraimu desām un dažādām mērcēm.

www.liis.lv

Atpakaļ