Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Spināti

Spināti - ātraudzīgs lapu dārzenis, bagāts ar vitamīniem, olbaltumvielām un minerālvielām - kāliju, kalciju, magniju, dzelzi. Spinātu spilgti zaļajās lapās daudz hlorofila. Kālija satura ziņā spinātus pārspēj vienīgi rutki. Spināti normalizē vielmaiņu, ietekmē asins veidošanos, nostiprina sirds un asinsvadu sistēmu, ir ieteicami slimniekiem, kam ir kuņģa un ādas slimības. Spinātus nav ieteicams lietot cilvēkiem, kam ir slimas aknas, nieres un ir vielmaiņas traucējumi. Oksālskābes satura dēļ spinātus nevajadzētu ēst katru dienu regulāri. Sautētos spinātos, ja tos ilgstoši uzglabā, veidojas nitrīti, tāpēc spinātu ēdienus nevajag uzglabāt un lietot uzsildītus. Spinātu svaigās lapiņas ir viegli sagremojamas. Spinātu zaļo sulu var izmantot kā krāsvielu ēdienu gatavošanā.

www.liis.lv

Atpakaļ