Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Mango

Mango - dzelteni, oranži vai zaļgani tropu koka augļi citrona lielumā. Augļiem - augsta enerģētiskā vērtība, tajos daudz A un C vitamīnu, daudz kalcija un dzelzs. Mango sulu nebūtu ieteicams lietot cilvēkam, kam ir nosliece aptaukoties.

www.liis.lv Mango ir vietējie augļi Indijā. Tos audzē daudzos tropu reģionos un izplata plaši pasaulē, mango ir viens no visplašāk izmantotajiem augļiem pārtikā, sulās, aromātu un krāsu piedēvētājiem. To lapas izmanto rituālos kā ziedu dekorācijas uz kāzām un reliģiskās ceremonijās. Nogatavojies mango ir salds, ar unikālu garšu, kas atšķiras dažādām šķirnēm. No miesas struktūra atšķiras starp šķirnēm, daži kam mīksta, gaļīga faktūra ir līdzīgas pārgatavojušām plūmēm, savukārt citiem ir cietāka miesa kā avokado. Dažās šķirnes, miesai ir šķiedru tekstūra.

Atpakaļ