Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Laimi

Ir bijuši mēģinājumi tos audzēt Vidusjūras valstīs, taču tiem nepieciešams tropiskais klimats. Laimam ir plāna, diezgan līdzena miziņa un vēss, skābens mīkstums. Plaši lieto Āzijā gan aromātiskajos ēdienos, gan desertā. Laimu nevar ilgi uzglabāt, jo tas ātri sažūst un miziņa kļūst brūna un cieta. Uzspiežot dažus pilienus laima sulas uz citiem augļiem, piemēram, papaijām un kaktusvīģēm, to garša tiek vairāk izcelta.

Kaffis lime ir auglis ar stipru citrusu smaržu un červeļainu, zaļu miziņu. Tā lapas, miziņu un sulu bieži lieto kā garšvielu taizemiešu virtuvē.

www.pareizs-uzturs.com

Atpakaļ