Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Bumbieru ievārījums

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg bumbieru
  • 1 kg cukura
  • 1 gl. ūdens
  • 1 tējk. citronskābes (to vēlams pievienot ievārījumam, jo bumbieri satur maz skābes)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Ievārījumam izvēlas bumbierus, kuriem blīvs mīkstums un mazs graudojums.
  2. Tos sagriež plānās šķēlēs, izņem serdes un 10 minūtes blanšē.
  3. Sagatavo sīrupu:
  4. ņem ūdeni, kurā blanšēti bumbieri ieber cukuru un uzvāra.
  5. Lai ieg;ūtu 1 l sīrupa, vajag 2 gl. ūdens un 900 g cukura.
  6. Ar sīrupu pārlej blanšētos bumbierus, tiem ļauj 3 stundas ievilkties, tad 10 minūtes lēni vāra (pieber atlikušos 100 g cukura)
  7. Pēc tam stundu dzesē un atkal vāra, līdz bumbieru šķēles kļūst caurspīdīgas, bet nav izjukušas.
  8. Kā garšvielas pievieno kanēļa miziņu, citronu miziņu un krustnagliņas.
  9. Karstu ievārījumu pilda karstās burkās un aizvāko.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas