Pildīta kartupeļu kūka

2006. gada 28. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Vārītos kartupeļus samaļ, sajauc ar miltiem un cepamo pulveri, pievieno izkausētus taukus, olu dzel;tenumus, sāli un pienu.
2. Samīca visu viendabīgā mīklā.
3. Putnu gaļu sagriež kubiņos.
4. Sīpolu sasmalcina un sviestā mazliet apcep, pievieno sagriezto gaļu, garšvielas.
5. Atdzesē un sajauc ar olām.
6. Formu ietauko ar sviestu.
7. Mīklu sadala divās daļās un izveltnē.
8. Vienu ieklāj formā, uz tās, vienmērīgi izlīdzinot, liek gaļas pildījumu un pārsedz ar otro mīklas kārtu, piespiežot malas.
9. Virspusē izdara starveida iegriezumus un pārziež ar olbaltumu.
10. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes zeltaini brūnu.
Uz augšu