Sākums > Receptes > Deserti

Kartupeļu mīkla picām

2006. gada 26. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Nomizotus kartupeļus kopā ar garšvielām vāra mīkstus.
2. Nokāstus samīca, pievieno olu dzekltenumus, piparus, sāli, rīvētu muskatriekstu.
3. Saputo olubaltumus un iecilā kartupeļu biezenī.
4. Formu ietauko ar eļļu, ieklāj tajā kartupeļu masu, izlīdzina, veidojot arī maliņas.
5. Pirmo liek tomātu mērci (kečupu), kam pievieno sausās garšvielas, saspiestu ķiploku.
6. Virsū kārto "salami"(vai jebkuru citu desu), tomātu šķēlītes, olīvas u.c.
7. Visam pāri devīgi pārslaka eļļu, uzkaisa rīvētu sieru.
8. Cep vidējā temperatūrā apmēram 30 minūtes.
Uz augšu