Sākums > Receptes > Deserti

Irdenās mīklas cepumi

2006. gada 19. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Uz mīklas dēļa konusveidā uzber izsijātus miltus, kas sajaukti ar sāli, cukuru, citronu miziņu, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu.
2. Miltu augšpusē iespiež bedrītiun tajā iejauc olu dzeltenumus.
3. Pēc tam ar lielu nazi visas sastāvdaļas rūpīgi sakapā viendabīgā masā.
4. Saņem mīklu kamolā un pamatīgi ar rokām samīca.
5. Kad mīklu kļuvusi spīdīga, to ietin pergamenta papīrā un pusotru stundu tur vēsumā.
6. Tad izveltnē un ar formiņām izspiež cepumus, tos liek uz ietaukotās plāts un pārziež ar sakultu olu.
7. Cep gaiši brūnus.
Uz augšu