Sākums > Receptes > Deserti

Dārzeņu groziņi

2006. gada 19. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļu masu samaisa ar sakultu olu, izkausētu sviestu, sāli, pipariem, miltiem, cieti.
2. Mīklu iespiež metāla veidnītēs, izklājot vienmērīgi veidnīšu iekšējās sienās.
3. Groziņus cep sakarsētā krāsnī.
4. Ja groziņus paredzēts pasniegt siltus, tad cepšanas beigu posmā tos pilda ar izsautētiem burkāniem, zirnīšiem, ziedkāpostiem un pārlaista ar sviestu.
5. Groziņus ievieto atpakaļ cepeškrāsnī un pabeidz cepšanu.
6. Aukstajam galdam groziņos var likt gan dārzeņus, gan dažādas pastētes, salātus.
7. Groziņi noderīgi viesību pusdienām kā piedeva gaļas, zivju ēdieniem.
Uz augšu