Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Glazētais zemeņu pīrāgs

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Garozai
  • ½ tasītes sviests
  • ¼ tasītes cukura
  • ½ tējk. vaniļas
  • 1 tasīte miltu
  • 1 /8 tējk. sāls
  • ½ tasīte sasmalcinātu riekstu
  • Pildījumam
  • 1 l svaigas zemenes
  • 1 tasīte ūdens
  • 3 ēd.k. kartupeļu miltu
  • 1 tasīte cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Sajauc kopā sviestu, cukuru, vaniļu, pievieno miltus, sāli un riekstus (labāk valriekstus).
  2. Uz 30-40 minūtēm noliek vēsumā.
  3. Masu ieliek dziļā veidnē un cep 300 grādu temperatūrā apmēram 10-12 minūtes.
  4. Kamēr biskvītam ir zeltaini brūna nokrāsa. Atdzesē.
  5. Uz lēnas uguns 3 minūtes vāra 1 tasīti ogu sajauktu ar 2/3 tasītēmūdens , kamēr ogas kļūst mīkstas.
  6. Atlikušo ūdeni sajauc ar kartupeļu miltiemun cukuru, iemaisa ogu masā un turpina vārīt, kamēr masa sabiezējusi. Atdzesē.
  7. Atlikušās ogas saliek uz izceptās garozas, pārlej glazējumu.
  8. Atdzesē 2 stundas .
  9. Ja vēlās, var garnēt ar putukrējumu.
  10. Apaļā formā. vidū zemeņu masa, apkārt putukrējums apmēram 2cm no malas un uz putukrējumu un virsū liek šķēlēs sagrieztas zemenes.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju un šokolādes kūka

Plūmju un šokolādes kūka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas