Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Glazētais zemeņu pīrāgs

2006. gada 15. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sajauc kopā sviestu, cukuru, vaniļu, pievieno miltus, sāli un riekstus (labāk valriekstus).
2. Uz 30-40 minūtēm noliek vēsumā.
3. Masu ieliek dziļā veidnē un cep 300 grādu temperatūrā apmēram 10-12 minūtes.
4. Kamēr biskvītam ir zeltaini brūna nokrāsa. Atdzesē.
5. Uz lēnas uguns 3 minūtes vāra 1 tasīti ogu sajauktu ar 2/3 tasītēmūdens , kamēr ogas kļūst mīkstas.
6. Atlikušo ūdeni sajauc ar kartupeļu miltiemun cukuru, iemaisa ogu masā un turpina vārīt, kamēr masa sabiezējusi. Atdzesē.
7. Atlikušās ogas saliek uz izceptās garozas, pārlej glazējumu.
8. Atdzesē 2 stundas .
9. Ja vēlās, var garnēt ar putukrējumu.
10. Apaļā formā. vidū zemeņu masa, apkārt putukrējums apmēram 2cm no malas un uz putukrējumu un virsū liek šķēlēs sagrieztas zemenes.
Uz augšu