Rauga mīkla ar kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • 1 gl. vārītu kartupeļu masas
  • 2 ½ gl. miltu
  • 1 gl. piena
  • 30 g rauga
  • 1 ēd.k. cukura
  • Sāls
  • 100 g taukvielas

Pagatavošana

1 min.
  1. Raugam pievieno tējkaroti cukura, izmaisa, noliek siltumā uzrūgšanai.
  2. Bļodā iesijā miltus.
  3. Miltos izveido bedrīti, ielej uzsildītu pienu (30 C), pakāpeniski iemaisa pusi no miltiem.
  4. Pieliek cukuru, sāli un raugu.
  5. Trauku pārsedz un mīklu siltumā uzraudzē.
  6. Uzrūgušā mīklā iejauc kartupeļu masu, izkausētas (ne karstas) taukvielas un pārējos miltus.
  7. Mīklu samīca, pārkaisa ar miltiem, pārsedz ar drānu un sltumā uzraudzē.
  8. No uzrūgušās mīklas veido vēlamos izstrādājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi