Sākums > Receptes > Deserti

Kartupeļu kēkss

2006. gada 15. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Margarīnu puto, pievienojot smalko cukuru, olas, citronam norīvētu dzelteno mziņu, sulu, kartupeļu masu, pārmaiņas pievieno pienu un izsijātus miltus, cieti.
2. Iemaisa gabaliņos sagrieztus žāvētus augļus, plūmes, vai svaigu ābolu šķēlītes.
3. Kēksa veidni ietauko, izkaisa ar miltiem liek mīklu un cep cepeškrāsnī ( apmēram 50. minūtes).
4. Pēc tam izņemšana no krāsns kēksu brītiņu atstāj veidnē, tad izgāž, apkaisa ar pūdercukuru.
5. Kēkss garšīgāks silts.
Uz augšu