Sākums > Receptes > Zupas

Aukstā tomātu gaspačo

2006. gada 14. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Sākumā vārošā ūdenī noplaucējam tomātus un sadalām filejās, sēklas izspiežam caur sulas spiedi, bet pārējo sagriežam smalkos kubos, tāpat kā visus citus dārzeņus. Visus dārzeņus saliekam kopā katlā vai traukā, kur būs viegli apmaisīt un pieliet šķidrumu .
2. Ja dārzeņi sagriezti, pievienojam klāt visas garšvielas, sasmalcinātos garšaugus un šķidrumus. Iegūto zupu rūpīgi sajaucam kopā un liekam ledusskapī uz pāris stundām, lai ievelkas ar garšām.
3. Pirms pasniegšanas zupu kārtīgi sajaucam un pasniedz ar bazilika pesto mērci, pārberot sasmalcinātos garšaugus un tradicionāli atsevišķi pasniedz svaigi ceptu ķiploku maizi.
Uz augšu