Kartupeļu pēdiņas

Sastāvdaļas

  • 500 g rauga mīklas
  • 1 gl. vārītu kartupeļu masas
  • 2 ēd.k. sakapātu riekstu
  • 2 olu dzeltenumi
  • Marmelāde vai biezs ievārījums

Pagatavošana

1 min.
  1. Raugu mīklā iemaisa kartupeļu masu, riekstus un olu dzeltenumus.
  2. Mīklu samīca un uzraudzē.
  3. Uz miltiem pārkaisīta dēļa mīklu izveltnē plāksnē, vienādos attālumos (piem. 14X10 cm) pārliek marmelādi vai biezu ievārījumu piciņām.
  4. Mīklu sagriež taisnstūros, marmelādei pāri pārloka mīklas brīvo daļu, malas stingri saspiež, tad ar mīklas ritenīti iegriež vai ar naža neaso pusi iespiež "pēdiņas".
  5. Veidojumus novieto uz ietaukotās plāts, pārziež ar olu dzeltenumu, kam pievienota 1 tējk. ūdens un 1 tējk. cukura.
  6. Cep cepeškrāsnī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi