Sākums > Receptes > Deserti

Rieksti kartupeļu "kabatiņās"

2006. gada 14. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. No paredzētajiem produktiem sagatavo un izraudzē mīklu.
2. No sagatavotās mīklas
3. uz miltiem pārkaisa dēļa izveltnē plāksni.
4. Pusei no plāksnes vienādos attālumos uzliek kaudzītēs sagatavotā rieksta pildījuma.
5. Pildījumam pārloka pāri brīvo plāksnes daļu.
6. Ar mīklas ritenīti vai nazi sagriež četrstūrainus gabalus.
7. Tiem malas stingri saspiež.
8. Veidojumus liek uz ietaukotās plāts.
9. Vidū pret riekstu pildījumu mīklu pārgriež ar šķērēm krustveidā, virsmu noziež ar olas dzeltenumu, kas atšķaidīts ar tējkaroti ūdens.
10. Plāti liek sakarsētā cepeškrāsnī un izcep gaiši brūnas.
11. "Kabatiņas"griezuma vietā būs atvērtas, tur redzams riekstu pildījums.
12. Cepumus var pārkaisīt ar pūdercukuru.
13. Pildījumam sakapātus vai samaltus riekstus samaisa ar olu un cukuru.
Uz augšu