Saldās kartupeļu šķēles

Sastāvdaļas

  • 5 kartupeļi
  • 1 gl. miltu
  • 2 olas
  • 1 gl. piena
  • Sāls
  • Cukurs
  • Tauki vai eļļa

Pagatavošana

1 min.
  1. Bļodā iesijā miltus, pakāpeniski iemaisa pusi piena, olu dzeltenumus, sāli, cukuru.
  2. mīklu labi izkuļ, lai nebūtu kunkuļu, pielej pārejo pienu un iecilā stingri saputotus olu baltumus.
  3. Notīrītus, šķēlēs sagrieztus kartupeļus iemērc mīklā, pēc tam liek dziļā sakarsētā tauku peldē un izcep spilgti dzeltenus.
  4. Šķēles izņem ar putukaroti vai dakšiņu, liek uz sieta, lai notecētu tauki.
  5. Apkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri

Sigita Zarina 2014. gada 15. marts 10:51
loti garsigi, nekad nebutu iedomajusies uzaisit kautko adu

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi