Strudeļu mīkla

2006. gada 13. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Cieti un miltus kopā iesijā bļodā, padziļinājumā ielej siltu ūdeni vai krējuma, sāls, olu dzeltenumus un izkausētu taukvielu maisījumu.
2. Visu tik ilgi kopā mīca, līdz mīkla vairs nepielip trauku malām.
3. Mīklu saveļ lodē, virsmu pārziež ar izkausētām taukvielām, trauku pārsedz un novieto siltā vietā (vai siltā ūdens peldē).
4. Pēc apmēram 30 minūtēm mīklu var izmantot.
5. Strudeles gatavojot ar pildījumu, tīru drānu pārkaisa ar miltiem, mīklu uz;liek un veltnē (sākot no vidus) pastiepjot.
6. Izveltnē iespējami plānu plāksni, pēc tam virsmu pārziež ar izkausētām taukvielām, pārkaisa ar rīvmaizi un pārklāj ar saldu vai sāļu pildījumu.
7. Ar drānas palīdzību mīklas plāksni cieši saveltnē, pārceļ uz ietaukotās plāts.
8. Veltņa virsmu pārziež ar izkausētās taukvielām vai olu dzeltenumu, sadursta ar irbulīti vai dakšiņu.
9. Strudeles cep sakarsētā Cepeškrāsnī vismaz 40 minūtes.
Uz augšu