Sākums > Receptes > Deserti

Kartupeļu un ķimeņu maizītes

2006. gada 13. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Siltā pienā iemaisa samaltu vārītu kartupeļu masu.
2. Pievieno ar cukuru sajauktu raugu, trešo daļu miltu.
3. Mīklu pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvieli un siltā vietā uzraudzē.
4. Uzrūgušai mīklai pievieno atlikušos miltus, sāli, kausētu margarīnu, olas dzeltenumus.
5. Vēlreiz uzraudzē, tad sadala apmēram 50 g smagos gabaliņos.
6. Uz mīklas dēļa uzlej mazliet eļļas, saveļ mīklu apaļās bumbiņās, vidū iesprauž sviesta piciņu, pārkaisa ķimenes, pārziež olu un cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes.
7. Šai mīklai var pievienot 200 g biezpiena.
8. Kartupeļus var aizvietot ar 2 glāzēm rīvētu, vārītu burkānu vai ķirbju.
Uz augšu