Kartupeļu un ķimeņu maizītes

Sastāvdaļas

  • 1 kg kviešu miltu
  • 0.5 kg vārītu kartupeļu
  • 1.5 gl. piena
  • 3 olu dzeltenumu
  • 100 g margarīns
  • 10 g sāls
  • 1 tējk. cukura
  • Puspac. rauga
  • Ķimenes
  • Ola - pārziešanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Siltā pienā iemaisa samaltu vārītu kartupeļu masu.
  2. Pievieno ar cukuru sajauktu raugu, trešo daļu miltu.
  3. Mīklu pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvieli un siltā vietā uzraudzē.
  4. Uzrūgušai mīklai pievieno atlikušos miltus, sāli, kausētu margarīnu, olas dzeltenumus.
  5. Vēlreiz uzraudzē, tad sadala apmēram 50 g smagos gabaliņos.
  6. Uz mīklas dēļa uzlej mazliet eļļas, saveļ mīklu apaļās bumbiņās, vidū iesprauž sviesta piciņu, pārkaisa ķimenes, pārziež olu un cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes.
  7. Šai mīklai var pievienot 200 g biezpiena.
  8. Kartupeļus var aizvietot ar 2 glāzēm rīvētu, vārītu burkānu vai ķirbju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi