Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Plātsmaize ar āboliem un drumstalām

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg miltu
  • 2 gl. piena
  • 150 g eļļas vai margarīna
  • Pusgl. krējuma
  • 100 g cukura
  • Pustējk. sāls
  • Puspaciņu rauga
  • 1.5 kg ābolu
  • Drumstalām
  • 7 ēd.k. cukura
  • 7 ēd.k. kviešu miltu
  • 7 ēd.k. sviests
  • 1 pac. vaniļas cukura vai citronu miziņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Mīklu gatavo ar ieraugu:
  2. Traukā ieber pusi miltu, pielej uzsildītu pienu, uzraudzētu raugu un iemaisa šķidru mīklu - ieraugu.
  3. Pārsedz ar dvieli, noliek siltā vietā uzrūgt.
  4. Uzrūgušai mīklai pievieno izkausētu margarīnu ar sāli, cukuru, krējumu un atlikušos miltus.
  5. Mīca tik ilgi, līdz mīkla atlec no trauka malām.
  6. Kad tā vēlreiz uzrūgusi, izklāj apmēram 2 cm biezumā un sagatavotās siltas plāts, vēlreiz uzraudzē, pārliek ar nomizotām, plāni sagrieztām ābolu daiviņām, pārkaisa drumstalas, cep vidējā karstumā.
  7. Drumstalām cukuru samaisa ar miltiem, garšvielām, iekapā aukstu sviestu.
  8. Kapā tik ilgi, kamēr izveidojās drumstalas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābenes bez sāls ziemai

Skābenes bez sāls ziemai

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas