Sākums > Receptes > Deserti

Siera trīstūrīš

2006. gada 8. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Mīklu:
2. Ūdenim pieliek sāli, izsijātus miltus, spirtu.
3. mīklu mīca, līdz tā atlec no bļodas un kļūst spīdīga, apsedz ar mitru dvieli un noliek uz 30 minūtēm vēsā vietā.
4. Sviestam izspiež ūdens daļas, izveido četrstūrainu gabaliņu, noliek vēsā vietā.
5. Mīklu apkaisa ar miltiem un izrullē lielu četrstūrainu gabalu, miltus noslauka, uzliek sviestu un visas malas saliek kopā, mīklu vēlreiz izrullē, atkal saloka uz četrām daļām, apsedz ar mitru dvieli un noliek uz 20 minūtēm vēsā vietā.
6. Šo procedūru atkārto 4 reizes un ikreiz mīklu 20 minūtes patur vēsumā.
7. Gatavu sviesta mīklu ar miltu palīdzību izrullē naža muguras biezumā, miltus noslauka, mīklu sadala četurstūrainos gabaliņos.
8. Uz katra gabaliņa uzsmērē 1 tējk. pildījuma, saliec trīstūrīti, sakārto uz plātes, pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar sarīvētu sieru un cep karstā cepeškrāsnī 15-20 minūtes.
9. Pildījums:
10. Sviestam izspiež ūdens daļu ar koka karoti saputo, putojot pieliek pa vienam olu dzeltenumiem beigās pieliek labi saputotus olu baltumus.
11. 50 g sarīvēta siera un sāli pēc vajadzības visu viegli samaisa.
Uz augšu