Sākums > Receptes > Deserti

Poņķiki ar cukura glazūru

2006. gada 7. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Miltiem pievieno kausētu sviestu, siltu pienu, sāli.
2. Puspaciņu rauga saberž ar cukuru , 2 ēd.k. silta piena, ļauj uzrūgt.
3. Tad raugu kopā ar 2 sakultām olām, rīvētu citronu miziņu pievieno mīklai un izmīca.
4. Apmēram 50 minūtes ļauj uzrūgt.
5. Mīklu izrullē 1 cm biezā plāksnē.
6. Izspiež ar glāzi ripas.
7. Pusei ripu malas pārzieš ar sakultu olu vai cukurūdeni, vidū liek augļu marmelādi vai džemu.
8. Neapziestās ripas pārliek pāri, malas viegli saspiež.
9. Raudzē vēl 15 minūtes.
10. Cep lielā tauku daudzumā brūnas.
11. Gatavus poņķikus pārklāj ar cukura glazūru vai bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.
12. Glazūra:
13. pūdercukuram pievieno karstu ūdeni vai pienu.
14. Pamatīgi samaisa.
Uz augšu