Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Plaucētas mīklas groziņi ar salātu pildījumu

2006. gada 5. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Ūdenm pievieno sāli, sviestu vai margarīnu un uzvāra.
2. Verdošā šķidrumā ieber visus miltus un strauji maisa, līdz izveidojās vienveidīga pika, kas atlec no karotes.
3. Mīklu nedaudz atdzesē un pakapeniski nelielās devās iemaisa sakultas olas, vērojot konsistenci.
4. Mīklai jābūt pamīkstai, bet neplūstošai.
5. Tad uz plāts uzliek ar tējkaroti vai caur pergamenta tūtiņu izspiež mīklas piciņas 2-3 cm diametrā.
6. Cep, līdz tās 3-4 reizes palielinās tilpumā kļūst sausas.
7. Cepšanas lakā pirmas 5-7 minūtes nedrīkst atvērt krāsni, lai mīkla nesakristos.
8. Cepšanas beigās temperatūru pamazina, pakaltē.
9. Gatavām nogriež augšējo daļu un tukšo vidu pilda ar sāļu pildījumu.
10. Pildījuma visas sastāvdaļas sagriež kubiņos vai strēmelītēs un sajauc ar krējumu , tomātu mērci vai majonēzi.
11. Pildījumu liek ar kaudzīti, ieslīpi uzliek nogriezto virsiņu un rotā ar zaļumiem, augļiem vai citronu.
Uz augšu