Kūka ar valriekstiem

2006. gada 2. jūnijs
Foto: Agate Darviņa
Pagatavošana
50 min
1. Traukā ieber miltus, sāli , cukuru, vanilīna cukuru, gabaliņos sagrieztu mīkstu sveistu un ūdeni. Visu samīca vienā pikā.
2. Ietaukotā kūku formā ieklāj mīklu, izveido maliņu apm. līdz 1 cm augstumam. sadursta ar dakšiņu un pārklāj folliju. Liek cepties uz 12 - 15 minūtēm. 180 -200 grādos.
3. Izņem un ļoti uzmanīgi pārliek uz kādu karstum drošu trauku bez malām. ( kaut vai lielo cepešpannu) tad domino rakstā saliek virsū valriekstus.
4. pa to laiku uz parastās pannas uzliek sveistu, izkausē pieber cukuru, arī to izkausē, kārtīgi samaisa, uz pannas uzsit divas olas on ātrām kustībām mazliet ieluļ sviestā un cukurā. ( Olas daudz nekult, tikai sajaukt baltumu un dzeltenumu kopā).
5. To pārlej pār riekstiem. Kūku liek cepeškrāsnī tādā pašā temperatūrā vēl uz minūtēm 10 - 12.
6. izņem no krāsns, atdzesē un pasniedz.
Uz augšu