Olīvmaize

Sastāvdaļas

  • 4 dl kviešu miltu
  • ½ tējk. sāls
  • 2 ½ tējk. cepamā pulvera
  • 4 olas
  • 1 dl eļlas
  • 1 ½ dl mājas siera
  • 1 dl sausā baltvīna
  • 50 g rīvēta parmezāna siera
  • 100 g rīvēta ementāles siera
  • 200 g kūpināta šķiņķa kubiciņu
  • 10 -15 pildītas zaļās vai melnās olīvas
  • Apm. 10 sadrupinātu riekstu

Pagatavošana

60 min.
  1. Samaisa miltus ar sāli un cepamo pulveri. Bļodā ar miltiem lej viegli sakultas olas kopā ar mājas sieru, eļļu un vīnu, pievieno siera skaidiņas. Samaisa gludu mīklu.
  2. Beigās mīklā iemaisa šķiņķa gabaliņus, olīvu pusītes, sadrupinātos riekstus.
  3. Lej mīklu garenā ietaukotā veidnē un cep 45 - 60 minūtes 200 grādos (maizes gatavību nosaka ar koka skaliņu - tā pat kā keksiem)
  4. Izņem maizi no krāsns, ļauj atdzist un tad izņem no veidnes.
  5. P.S. 1 dl = 1/10 l

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi