Torte ar siļķu krēmu

2006. gada 2. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Mīklai:
2. Raugu sadrupina, iemaisa krējumā, maisa, kamēr raugs izšķīdis, tad pieliek sāli, pievieno miltus kur ir iekapāta margarīns.
3. Ar rokām izmīca mīklu viendabīgā masā.
4. Izveltnē 3 vienādus apļus.
5. Cep katru atsevišķi mērenā siltumā gaiši dzeltenu.
6. Atdzisušas mīklas ripas pilda ar siļķu un siera krēmu - vienu plāksni pārziež ar siļķu krēmu, otru ar siera krēmu.
7. Nedaudz krēma atstāj malas pārziešanai un rotāšanai.
8. Siļķu krēms:
9. Siļķes fileju samaļ gaļas mašīnā, pievieno saputotam sviestam un putojot pievieno skābu krējumu.
10. Siera krēms:
11. Sieru sarīvē uz smalkās rīves, pievieno saputotam sviestam un putojot pievieno krējumu.
12. Tortes rotāšanai:
13. Tortes malu nolīdzina, pārziež ar siļķu krēmu, malas rotā ar redīsu šķēlītēm un sasmalcinātiem lokiem.
14. Tortes vidū kārto ar robotu nazi sagrieztus siera trīstūrīšus, redīsu ripiņas, zaļumus.
15. Visapkārt malai pārliek siļķes filejas gabaliņus un siera krēmu, ko spiež caur konditorijas tūtiņu.
Uz augšu