Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes un aveņu kūka

2006. gada 1. jūnijs
Foto: Diāna
Pagatavošana
1 min
1. Sasmalcinātu šokolādi vai šokolādes, sviestu un ūdeni karsē ūdens peldē, līdz iegūts viendabīgu masu. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un viegli saputotus olu dzeltenumus. Masai pievieno paniņas, rūpīgi samaisa, pievieno miltus, cepamo pulveri, sodu, rūpīgi samaisa, iecilā saputotus olu baltumus. Mīklu liek formā un cep 180 grādu karstā cepeškrāsnī 40 minūtes. Atdzesē, pārgriež uz pusēm. Krēmam sviestu uzputo, pievieno izkausētu tumšo šokolādi un rumu. Krēmu sadala divās daļās. Gatavo biskvītu vispirms pārziež ar aveņu biezeni, tad klāj biezu krēma kārtu, virsū liek otru biskvīta plāksni, kuru pārziež ar biezeni un atlikušo krēmu. Saldo krējumu uzvāra, pievieno sasmalcinātu tumšo šokolādi un maisa, līdz šokolāde izkususi. Ar iegūto glazūru pārlej kūku. Rotā ar svaigām avenēm.
Uz augšu