Sākums > Receptes > Zupas

Kartupeļu zupa ar žāvētu lasi

2006. gada 25. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Nomizotus kartupeļus sagriež kubiņos.
2. Zupai paredzētos dārzeņus notīra, nomizo ( sīpollokam izmanto tikai tā balto daļu).
3. Visu liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno arī garšvielas: sāli, piparus, muskatriekstu.
4. Vāra uz nelielas liesmas, līdz kartupeļi mīksti.
5. Apmēram 2 tasītes kartupeļu kubiņus izņem no katla un noliek malā.
6. Pārējos biezeņus sastampā biezenī.
7. Veidojot biezeņā zupu, pievieno saldo krējumu un atliktos kartupeļus.
8. Kartupeļu zupu pasniedzot, tajā liekot žāvēta laša strēmelītes un sasmalcinātus zaļumus.
9. Ja vēlās , lai zupa būtu pikantāka, zupai zupai paredzētos dārzeņus izņemot kartupeļus viegli apcep kausētos taukos, līdz sīpoli zeltaini, tad pievieno kartupeļus un uzlej visam ūdeni.
Uz augšu