Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Kartupeļu zupa ar žāvētu lasi

Kartupeļu zupa ar žāvētu lasi

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 1 burkāns
  • 1 saišķītis selerijas zaļumu
  • 1 sīpols
  • 1 sīpolloks
  • Sāls
  • Pipari
  • Rīvēts muskatrieksts
  • 1 -2 tasītes salda krējuma
  • 4 šķēlītes žāvēta laša
  • Dilles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Nomizotus kartupeļus sagriež kubiņos.
  2. Zupai paredzētos dārzeņus notīra, nomizo ( sīpollokam izmanto tikai tā balto daļu).
  3. Visu liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno arī garšvielas: sāli, piparus, muskatriekstu.
  4. Vāra uz nelielas liesmas, līdz kartupeļi mīksti.
  5. Apmēram 2 tasītes kartupeļu kubiņus izņem no katla un noliek malā.
  6. Pārējos biezeņus sastampā biezenī.
  7. Veidojot biezeņā zupu, pievieno saldo krējumu un atliktos kartupeļus.
  8. Kartupeļu zupu pasniedzot, tajā liekot žāvēta laša strēmelītes un sasmalcinātus zaļumus.
  9. Ja vēlās , lai zupa būtu pikantāka, zupai zupai paredzētos dārzeņus izņemot kartupeļus viegli apcep kausētos taukos, līdz sīpoli zeltaini, tad pievieno kartupeļus un uzlej visam ūdeni.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas