Sākums > Receptes > Deserti

Franču ābolkūciņas

2006. gada 24. maijs
Foto: Diāna
Pagatavošana
1 min
1. Mīklu atlaidina, plāksni nedaudz izveltnē un pārgriež uz pusēm. Divas cepamās formiņas (diametrs ap 12 cm) ieziež ar sviestu. Katru mīklas kvadrātu ieklāj formiņā un liekās malas apgriež, arī atgriezumus ieklāj formiņā. Ābolus sagriež četrās daļās, izgriež serdes, tad sagriež šķēlītēs. Citronam nogriež smalkas mizas strēmelītēs un izspiež sulu. Ar sulu pārrasina ābolu šķēlītes. Ābolu šķēlītes pa apli liek formiņā. Kūkas cep 25 minūtes 200 grādu temperatūrā, gatavas pārkaisa ar pūdercukuru. Krējumam pievieno citrona miziņas, palikušo pūdercukuru un saputo. Krējumu liek virs kūciņām.
Uz augšu