Franču ābolkūciņas

Sastāvdaļas

  • Plāksne kārtainās mīklas
  • ½ citrona
  • 2 nelieli āboli
  • 2 tējkarotes vaniļas pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes krējuma

Pagatavošana

1 min.
  1. Mīklu atlaidina, plāksni nedaudz izveltnē un pārgriež uz pusēm. Divas cepamās formiņas (diametrs ap 12 cm) ieziež ar sviestu. Katru mīklas kvadrātu ieklāj formiņā un liekās malas apgriež, arī atgriezumus ieklāj formiņā. Ābolus sagriež četrās daļās, izgriež serdes, tad sagriež šķēlītēs. Citronam nogriež smalkas mizas strēmelītēs un izspiež sulu. Ar sulu pārrasina ābolu šķēlītes. Ābolu šķēlītes pa apli liek formiņā. Kūkas cep 25 minūtes 200 grādu temperatūrā, gatavas pārkaisa ar pūdercukuru. Krējumam pievieno citrona miziņas, palikušo pūdercukuru un saputo. Krējumu liek virs kūciņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi