Rudens kvassi

Sastāvdaļas

  • Rudzu maize 1 kg
  • Ūdens, vārošs 8 l
  • Raugs, pres. 20 g
  • Medus vai cukurs 500 g
  • Rozīnes 100 g
  • Āboli,žāvētas 100 g

Pagatavošana

1 min.
  1. Rudzu maizi sagriež šķēlēs un krāsnī apgrauzdē brūnu. Izkaltē. Maizi saliek lielā traukā un pārlej ar vārošu ūdeni. Raudzē siltā vietā 2 dienas. Nokāš. Šķidrumam pieliek raugu, medu vai cukuru, rozīnes un ābolus. Raudzē siltā vietā 1 – 2 dienas. Nosmeļ putas un vēlreiz izkāš. Pilda pudelēs un uzglabā ledusskapī

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Dzērieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi