Sākums > Receptes > Deserti

Pončiks dāņu gaumēi

2006. gada 24. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Izsijātus miltus sajauc ar sadrupinātu raugu, pievieno sviestu, pienu, sāli, cukuru un citronu miziņas. Visu ātri samīca un raudzē 30 minūtes. Pēc tam ar karoti atdala mīklas gabaliņus un karstos taukos cep kraukšķīgi brūnus.
2. Pasniedz ar pūdercukuru vai ievārījumu.
3. Ko derētu zināt taukvielās cepti mīklas izstrādājumi:
4. Taukvielas, kas paredzētas cepšanai, nedrīkst saturēt ūdeni.
5. Cepšanai izmanto eļļu.
6. Mīkla nedrīkst saturēt daudz cukura, citādi tā no ārpuses pārāk ātri kļūst brūna, bet iekšpusē vēl nav gatava.
7. Pirms cepšanas nosaka pareizo temperatūru, ja tā ir par augstu, mīkla sadeg un ja ir par zemu, mīkla uzsūc pārāk daudz taukvielu
Uz augšu