Pončiks dāņu gaumēi

Sastāvdaļas

  • 25 g rauga
  • 5 l remdena piena
  • 30 g sviesta
  • 2 ēd. k. cukura, šķipsniņa sāls, citronu miziņas
  • 250 g miltu

Pagatavošana

1 min.
  1. Izsijātus miltus sajauc ar sadrupinātu raugu, pievieno sviestu, pienu, sāli, cukuru un citronu miziņas. Visu ātri samīca un raudzē 30 minūtes. Pēc tam ar karoti atdala mīklas gabaliņus un karstos taukos cep kraukšķīgi brūnus.
  2. Pasniedz ar pūdercukuru vai ievārījumu.
  3. Ko derētu zināt taukvielās cepti mīklas izstrādājumi:
  4. Taukvielas, kas paredzētas cepšanai, nedrīkst saturēt ūdeni.
  5. Cepšanai izmanto eļļu.
  6. Mīkla nedrīkst saturēt daudz cukura, citādi tā no ārpuses pārāk ātri kļūst brūna, bet iekšpusē vēl nav gatava.
  7. Pirms cepšanas nosaka pareizo temperatūru, ja tā ir par augstu, mīkla sadeg un ja ir par zemu, mīkla uzsūc pārāk daudz taukvielu

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi