Piparkūku mīklai

Sastāvdaļas

  • 500 g kviešu miltu
  • 1 glāze medus
  • 130 g sviesta
  • 130 g cukura
  • 1 olu
  • 2 tējkarotes cepamo pulveri
  • 2 ēdamkarotes piparkūku garšvielu maisījuma

Pagatavošana

1 min.
  1. Medus uzsilda kopā ar sviestu un cukuru. Pievieno garšvielas un daļu izsijāto miltu. Mīklu sakuļ karstu. Nedaudz atdzisušai mīklai pieliek olu dzeltenumu un pārējos kopā ar cepamo pulveri izsijātos miltus. Mīklu labi samīca, līdz tā ir gluda. Kad mīkla ir gluda un spīdīga, to ietin folijā un uz pāris dienām ievieto ledusskapī.
  2. Uzbriedināto piparkūku mīklu labi sasilda un vēlreiz pārmīca, tad izveltnē un ar veidnītēm izspiež figūriņas, liek uz ietaukotas plāts, apziež ar sakultu olu un cep 200 °C 12–15 minūtes. Īsto garšu piparkūkas iegūst tikai pēc pāris nedēļām.

Komentāri

sindija 2014. gada 18. decembris 08:45
Kadas garsvielas jaliek miklai??nedzivoju latvija un nezinu vai seit varesu atrast,paldies
Kristīne 2013. gada 3. decembris 17:12
Cik ilgi jāgatavo?
lana 2012. gada 10. decembris 02:24
Vēlētos uzzināt kādas garšvielas ietilpst piparkūku garšvielu maisīumā, jo nedzīvoju Latvijā, tāpēc nebūs iespēja tādu iegādāties. Paldies jau iepriekš.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi