Sākums > Receptes > Salāti

Kartupeļu salāti ar sieru

2006. gada 23. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Kartupeļus nomizo un sagriež šķēlēs.
2. Puravu noskalo un sagriež sloksnītēs.
3. Dārzeņus liek katliņā un pārlej ar ūdeni, lai tie būtu tikko apsegti.
4. Vāra, līdz dārzeņi ir gandrīz gatavi.
5. Kartupeļus un puravus notecina un kārto ieziestā cepamajā traukā.
6. Gatavo mērci ar sinepēm, vīna etiķi, dārzeņu buljona, sāls un pipariem.
7. Pārlej dārzeņiem.
8. Sieru sagriež šķēlītēs un kārto uz dārzeņiem.
9. Cep cepeškrāsnī 250 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes.
10. Siltus kartupeļu salātus pasniedz ar ceptu šķiņķi.
Uz augšu