Sākums > Receptes > Uzkodas

Pavasara veltnīši

2006. gada 23. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Gatavo pankūku mīklu.
2. Pannā uzkarsē taukvielas.
3. Cep lielas, plānas pankūkas.
4. Lai izceptās pankūkas būtu viegli atdalīt, starp tām liek sviestpapīru.
5. Nomizo un sasmalcina sīpolu un ķiplokus.
6. Burkānus nomizo un sagriež kubiņos.
7. Visu apcep pannā sakarsētās taukvielās.
8. Pievieno dārzeņu buljonu un sautē apmēram 5 minūtes.
9. Pākšu pupiņas sagriež gabaliņos.
10. Pupiņas un sasmalcināto kāpostu pievieno sīpolu un burkānu maisījumam.
11. Sautē vēl 5 minūtes.
12. Pievieno sāli, piparus un ingveru.
13. Uz pankūkām liek pildījumu.
14. Maliņas apziež ar olas baltumu.
15. Satin veltnīšos.
16. Veltnīšus mazās devās vāra katliņā sakarsētā eļļā. apmēram 4 minūtes.
17. Pasniedz nekavējoties.
Uz augšu