Sākums > Receptes > Uzkodas

Ar lēcu pildījumu pildīti tomāti

2006. gada 23. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sagriezt kubiciņos sīpolus un sutiniet uz pannas eļļā, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
2. Pievienojiet lēcas un vēl pasutiniet.
3. Tad pielejiet šķidrumu un 20 minūtes vāriet uz lielas liesmas un 10 minūtes - uz mazākas.
4. Pievienojiet 1 ēd.k. sausā buljona, olas, sāli un piparus pēc garšas.
5. Izdobiet tomātus tā, lai tajos var kaut ko iepildīt.
6. Pieldiet tos ar iepriekš pagatavotu lēcu masu un lieciet citu pie cita ietaukotā sacepumu formā.
7. Sajauciet rīvēto sieru ar krējumu un pārlejiet tomātiem.
8. Cepamo formu lieciet aukstā cepeškrāsnī, turklāt vidējā plauktā.
9. Cepiet 225 grādu temperatūrā 15 minūtes un tad atstājiet izslēgtā cepeškrāsnī vēl 5 minūtes.
Uz augšu