Karameles sirds

2006. gada 23. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Uzvāriet katliņā saldo krējumu.
2. Saputojiet bļodiņā olu dzeltenumus ar 60 g cukura, līdz masa kļuvusi stingra un gaiša.
3. Iemaisiet vēl kartupeļu cietes un vēlreiz sirsnīgi uzputojiet.
4. Iekuliet olu masā vārošo krējumu, visu laiku maisot.
5. Masu ielej katlā atpakaļ un maisot no jauna karsējiet.
6. Pārāk ilgi nevajag vārīt.
7. Masai tikai viegli jāuzvirst.
8. Krēmu lejiet sirds formā un atdzesējiet.
9. Pārkaisiet sirdi ar 50 g cukuru un lieciet karstā cepeškrāsnī, līdz cukurs karamelizējās, tas ir, kļūst brūngans un izveido glazūrai līdzīgu virskārtiņu.
10. Atdzesējiet gatavo cukuroto sirdi un dekorējiet ar iecukuroto aveņu vai citiem augļiem vai ogām.
Uz augšu