Karameles sirds

Sastāvdaļas

  • ¼ l saldā krējuma
  • 3 olas dzeltenumi
  • 110 g cukura
  • 20 g kartupeļu cietes
  • Rotāšanai
  • 250 g iecukuroti augļi

Pagatavošana

1 min.
  1. Uzvāriet katliņā saldo krējumu.
  2. Saputojiet bļodiņā olu dzeltenumus ar 60 g cukura, līdz masa kļuvusi stingra un gaiša.
  3. Iemaisiet vēl kartupeļu cietes un vēlreiz sirsnīgi uzputojiet.
  4. Iekuliet olu masā vārošo krējumu, visu laiku maisot.
  5. Masu ielej katlā atpakaļ un maisot no jauna karsējiet.
  6. Pārāk ilgi nevajag vārīt.
  7. Masai tikai viegli jāuzvirst.
  8. Krēmu lejiet sirds formā un atdzesējiet.
  9. Pārkaisiet sirdi ar 50 g cukuru un lieciet karstā cepeškrāsnī, līdz cukurs karamelizējās, tas ir, kļūst brūngans un izveido glazūrai līdzīgu virskārtiņu.
  10. Atdzesējiet gatavo cukuroto sirdi un dekorējiet ar iecukuroto aveņu vai citiem augļiem vai ogām.

Komentāri

ilva 2009. gada 3. oktobris 20:13
nekāda karamele jau tur nesanāk!!! ...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi