Bruģakmeņi

2006. gada 23. maijs
Foto: Anna Kāle
Pagatavošana
1 min
1. Medu, cukuru, sviestu un ūdeni lēnām sasilda un izkausē. Gandrīz pilnīgi atdzisušajā masā pieliek pa karotei saputotu olu, garšvielas un divas trešdaļas miltu, kas sajaukts ar cepamo pulveri. Tad iemīca atlikušos miltus, mandeles un sukādes. Uz miltiem apkaisīta dēļa saveļ apmēram 2 līdz 3 cm biezus veltnīšus, tos sagriež mazos gabaliņos, veido lodītes, saplacina, lai tās līdzinātos maziem bruģakmeņiem. Apziež ar pienu un virspusē iespiež graudu cukura gabaliņu. Liek uz ietaukotas plāts sakarsētā cepeškrāšnī un cep 10 līdz 20 minūtes 180 grādu temperatūrā. Bruģakmeņus vairākas dienas atstāj apsegtus, lai tie kļūst mīkstāki. Glabā kārbās.
Uz augšu