Bruģakmeņi

Sastāvdaļas

  • 250 g medus,100 g cukura50 g sviesta,1 ēdamkarote ūdens,1 tējkarote kanēļa,naža gals maltu krustnagliņu,50 g sīki sakapātu mandeļu,30 g sīki sakapātu citronu vai apelsīnu sukāžu,piens apziešanai,rupjgraudains cukurs apkaisīšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Medu, cukuru, sviestu un ūdeni lēnām sasilda un izkausē. Gandrīz pilnīgi atdzisušajā masā pieliek pa karotei saputotu olu, garšvielas un divas trešdaļas miltu, kas sajaukts ar cepamo pulveri. Tad iemīca atlikušos miltus, mandeles un sukādes. Uz miltiem apkaisīta dēļa saveļ apmēram 2 līdz 3 cm biezus veltnīšus, tos sagriež mazos gabaliņos, veido lodītes, saplacina, lai tās līdzinātos maziem bruģakmeņiem. Apziež ar pienu un virspusē iespiež graudu cukura gabaliņu. Liek uz ietaukotas plāts sakarsētā cepeškrāšnī un cep 10 līdz 20 minūtes 180 grādu temperatūrā. Bruģakmeņus vairākas dienas atstāj apsegtus, lai tie kļūst mīkstāki. Glabā kārbās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi