Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena štricele

2006. gada 23. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Raugu izšķīdina siltā pienā un iejauc nedaudz mīklas.
2. Kamēr ieraugs uzrūgst, ar mikseri saputo margarīnu, cukuru, garšvielas, olas, biezpienu un rumu.
3. Šai masai pamazām pievieno iejavu, atlikušos miltus un samīca mīklu.
4. Izveido klaipiņus, liek uz ietaukotās plāts un 15 minūtes uzraudzē.
5. Iegriež kalaipiņa virsmu un cep apmēram 45 minūtes.
6. Gatavu tūlīt pārziež ar izkausētu sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru.
7. Vanilīna vietā var izmantot sasmalcinātas rūgtās mandeles.
Uz augšu