Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautēts tītars pildīts ar aknām

2006. gada 23. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Pildījumu gatavošana.
2. Aknas uz pannas sacep brūnas sviestā vai arī kopā ar speķa kumosiņiem, pārkaisot ar sāli, pipariem un sasmalcinātām lauru lapām.
3. Tad aknas un gaļu samaļ, saliek bļodā, pielej uz pannas saceptos taukus, pieliek pienā izmērcētu un nospiestu baltmaizi, olas, cukuru, sāli, piparus un visu labi samaisa.
4. Iztīrītu tītaru pārgriež gar mugurkaulu.
5. Lielus kaulus izgriež ārā.
6. Masu pilda tītarā un aizšuj.
7. Tītaru liek katlā, pieliek sviestu, notīrītas un sagrieztas saknes un garšvielas.
8. Pa laiciņām pielej nedaudz vārošā ūdens un bieži apgrozot, sautē, kamēr gatavs.
9. Tad pārsmērē ar pienu un uz 15 minūtēm ieliek karstā krāsnī, lai apcep gaiši dzeltenu.
10. Pasniedz ar skāba krējuma mērci.
Uz augšu