Banāni mīklā ar medus mērci

Sastāvdaļas

  • 80 g miltu
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes
  • Nažagals cepamā pulvera
  • 150 ml ūdens
  • Olas baltums
  • Tējkarote sezama eļļas
  • 4 banāni
  • Fritēšanai riekstu vai kukurūzas eļļa
  • Tējkarote sezama sēklu
  • Mērcei
  • 5 ēdamkarotes medus
  • Citrona sula

Pagatavošana

1 min.
  1. Mīklai sajauc miltus, kukurūzas cieti un cepamo pulveri. Maisot pievieno ūdeni, olas baltumu un sezama eļļu. Mīklu iztur pusstundu. Banānus notīra un pārgriež uz pusēm. Eļļu ielej vokpannā vai katlā un uzkarsē. Katru banāna pusīti iemērc mīklā un liek sakarsētā eļļā, fritē apmēram 3-5 minūtes, līdz banāni kļūst zeltaini. Gatavus banānus nosusina uz papīra salvetes. Mērcei medu un citrona sulu uzsilda katliņā, sezama sēklas apcep uz sausas pannas. Banānus liek uz šķīvja, pārlej ar mērci un pārkaisa ar sezama sēklām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi