Sākums > Receptes > Deserti

Banāni mīklā ar medus mērci

2006. gada 23. maijs
Foto: Diāna
Pagatavošana
1 min
1. Mīklai sajauc miltus, kukurūzas cieti un cepamo pulveri. Maisot pievieno ūdeni, olas baltumu un sezama eļļu. Mīklu iztur pusstundu. Banānus notīra un pārgriež uz pusēm. Eļļu ielej vokpannā vai katlā un uzkarsē. Katru banāna pusīti iemērc mīklā un liek sakarsētā eļļā, fritē apmēram 3-5 minūtes, līdz banāni kļūst zeltaini. Gatavus banānus nosusina uz papīra salvetes. Mērcei medu un citrona sulu uzsilda katliņā, sezama sēklas apcep uz sausas pannas. Banānus liek uz šķīvja, pārlej ar mērci un pārkaisa ar sezama sēklām.
Uz augšu