Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Maza kūka peles izskatāi

2006. gada 22. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Olas sajauc ar cukuru, vanilīncukuru, pievieno miltus, labi izmaisa. Maisījumam pievieno uzvārītu pienu un uz ļoti mazas liesmiņas, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē. Atdzesētu pievieno saputotam sviestam. Krēmā iemaisa sasmalcinātus cepumus. No pagatavotās masas izveido peles ķermeni. Acu vietās iespiež dzērvenes vai rozīnes, arī purna galiņā iespiež rozīni. Mandarīna pusei nogriež 2 šķēles un iesprauž ausu vietās, pirms tam ar nazi virs acīm izdarot iegriezumu un griezumu mazliet paplašinot. Ar nazīti nogriež mandarīna mizas spirālīti astītei. Kūku pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām, purniņā sasprauž spageti gabaliņus - ūsas - un uz dažām stundām noliek ledusskapī sastingt.
Uz augšu