Maza kūka peles izskatāi

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas cepumu Selga
  • 1 glāze piena (250 g)
  • 100 g cukura
  • 2 tēj.k. vanilīncukura
  • 2 olas
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • Puspaciņa sviesta (100 g)
  • 1 mandarīns
  • Kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

1 min.
  1. Olas sajauc ar cukuru, vanilīncukuru, pievieno miltus, labi izmaisa. Maisījumam pievieno uzvārītu pienu un uz ļoti mazas liesmiņas, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē. Atdzesētu pievieno saputotam sviestam. Krēmā iemaisa sasmalcinātus cepumus. No pagatavotās masas izveido peles ķermeni. Acu vietās iespiež dzērvenes vai rozīnes, arī purna galiņā iespiež rozīni. Mandarīna pusei nogriež 2 šķēles un iesprauž ausu vietās, pirms tam ar nazi virs acīm izdarot iegriezumu un griezumu mazliet paplašinot. Ar nazīti nogriež mandarīna mizas spirālīti astītei. Kūku pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām, purniņā sasprauž spageti gabaliņus - ūsas - un uz dažām stundām noliek ledusskapī sastingt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi