Sākums > Receptes > Deserti

Baltmaizes pudiņši

2006. gada 22. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Nu tas tāds vienkārš saldais ēdiens ja mājās nekā nav un nāk ciemiņi. Ātri pagatavojams - ap 45 min kopā ar darbu un cepšanu:)
2. Nu ko ķeramies klāt:
3. Saplosam baltmaizes kukulīti pa gabaliņiem un sametam to visu lielā bļodā un uzlejam virsū litru piena( parastā) un noliekam lai mirkst.
4. Atdalam olām baltumus no dzeltenumiem, abas sastāvdaļas sakuļam. Baltumam kuļot jāpaliek kā zefīram biezam .Dzeltenumam pieliekam cukuru un vaniļas cukuru pēc garšas ( nu lai būtu samērā salds) un putojam kāmēr paliek gaiši dzeltenā krāsā.
5. Uzsildam cepeškrāsni, nu tā ap 600-700 grādiem pēc Celzija :P:
6. Ieziežam cepamo veidni ( nu var izmantot cepešpannu, bez kāta, bet labāk veidni, no kuras netek nekas laukā)ar sviesta vai margarīna pikucīti, nu tā no sirds :) Pēc tam visu veidni nokaisāma ar mannā.
7. Ar karoti, bet labāk ar pirkstiem izskjīdinām balmmaizi pienā.Pievienojam sagrieztās ābola vai banāna sķēļītes. Pievienojam sakulto olas dzeltenumu, iecilājam to kopējā masā, tad olas baltumu un arī iecilā.
8. Visu iegūto masu ņemam un lejam veidnē un cepjam apmēram 30-40 min. Šī brīnuma gatavību var noteikt iedurot tajā saceptajā masā ar sērkočiņu- ja būs vēl jēls tad redzam uz serkociņa, ja nekā vairs nelīp klāt tad ceļam laukā.
9. Nu tad notiek pats labākais moments- ēšana, vai kā citi saka degustēšana. Āaa, neaizmirstam izņemt to visu kas sanācis no veidnes :P:
10. Ielejam šķivitī vaniļas pienu ( nu tas nav obligāti jābūt vaniļas, var būt arī zemeņu, šokolādes un tādā garā) nogriežam gabaliņu no tā kas sacepies liekam šķīvī un labi apetīti
Uz augšu