Grilēta tunzivs fileja ar ceptu austeri un avokado jūdu ausaiņu mērcē

Sastāvdaļas

  • 800 g tunzivs filejas
  • 4 austeres
  • 400 g svaigu spinātu
  • Cepšanai augu eļļa
  • Marinādei
  • 1 asā pipara pāksts
  • 1 citronzāles stiebrs
  • 70 g augu eļļas
  • 20 g svaiga koriandra
  • Mērcei
  • 1 avokado
  • 15 g kaltētu jūdu ausaiņu vai svaigu šitake, vai austeru sānaušu
  • 20 g svaiga koriandra
  • 1 tējk. zivju mērces
  • 50 g sezama eļļas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Iemarinē tunci.
  2. Zivs fileju sagriez četros vienādos, diezgan biezos gabalos.
  3. Pārgriez aso piparu, izņem sēklas un starpsienas.
  4. Atkarībā no tā, cik asu vēlies marinādi, palielini vai samazini tā daļu.
  5. Citronzālei noņem ārējo cieto mizu.
  6. Smalki sakapā aso piparu, citronzāles mīksto vidusdaļu un koriandru.
  7. Pielej augu eļļu un visu rūpīgi samaisi.
  8. Katru filejas gabaliņu ierīvē ar marinādi un atstāj tajā marinēties 15 minūtes.
  9. Pēc pirmajām septiņām minūtēm tunzivs fileju apgriež otrādi, lai marināde pilnībā un vienmērīgi iesūktos zivs gabaliņos.
  10. Pagatavo mērci.
  11. Liec kaltētās jūdu ausaines lielā traukā un bagātīgi pārlej ar vārītu atdzesētu ūdeni.
  12. Tās briestot palielinās aptuveni piecas, sešas reizes.
  13. Ļauj tām briest 2 stundas.
  14. Kad sēnes ir uzbriedušas, liec tās vārīties 10 minūtes.
  15. Ja izmanto šitake sēnes, tās viegli notīri un liec vārīties aptuveni 8 minūtes.
  16. Nomizo un izņem kaulu no avokado, sagriez augli kubiņos.
  17. Pannā sakarsē sezama eļļu un zivju mērci. Pievieno sēnes un cep vienu minūti.
  18. Tad pieliec sagrieztu avokado, apmaisi un ņem nost no uguns.
  19. Beigās piemaisi sakapātu koriandru.
  20. Atver austeres.
  21. Tam noteikti būs nepieciešams speciāls austeru nazis, tiek ieteikts rokā uzvilkt arī speciālu dzelzs cimdu, kas neļaus sagriezties. Tā vietā var izmantot arī biezu dvieli.
  22. Uzliec austeri uz dvieļa un ar tā stūri stingri satver gliemežvāku. Naža galu ievieto starp vākiem tajā vietā, kas ir pretim vāku eņģēm. Pagriez to par 180°.
  23. Kad vāki ir atvērušies, ieslidini nazi iekšā un sākumā pārgriez muskuli, kas tur gliemeni pie augšējā vāka.
  24. Noņem to un nazi paslidini zem gliemenes, lai pārgrieztu muskuli, kas to tur pie apakšējā vāka.
  25. Tā kā austeru atvēršana var būt diezgan sarežģīta, jo īpaši pirmajā reizē, iesakām to vietā izmantot gliemenes.
  26. Pildi austeres.
  27. Spinātus sadali attiecībā 1:3.
  28. Mazākā daļa kalpos kā pildījums austerei. Lielāko daļu lielos gabalos sadalīto spinātu lapu apcep pannā nelielā taukvielu daudzumā un liec šķīvī.
  29. Tās ir gatavas, kad izskatās it kā apvītušas. Atlikušos spinātus smalki sagriez un apcep eļļā, beigās pieliec austeres un izkarsē. Sasmalcinātos un saceptos spinātus ar austeri liec atpakaļ gliemežvākos.
  30. Marinēto tunzivs fileju apcep pannā nelielā eļļas daudzumā no katras puses aptuveni divas minūtes.
  31. Uzmanies, lai zivs nepārcepas, jo tad tā būs ļoti sausa.
  32. Apcepto tunci liec uz šķīvī sakārtotajiem apceptajiem spinātiem.
  33. Blakus liec austeri un pārlej ar jūdu ausaiņu vai šitake sēņu mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi