Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Piparos apdedzināta tunzivs un laša fileja

2006. gada 22. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Gatavo filejas.
2. Veselus piparu graudus saberz piestiņā vai rupji samal.
3. Vasabes pastu, sojas mērci, svaigi kapātu ingvera sakni un drupinātus piparus rūpīgi samaisi.
4. Turpini maisīt, pakāpeniski lejot klāt eļļu. Tunzivs un laša fileju sagriez katru četros vienādi lielos gabalos.
5. Katru filejas gabaliņu rūpīgi iezied ar marinādi un atstāj tajā 10 minūtes.
6. Pēc pirmajām 5 minūtēm apgriez fileju uz otru pusi, lai gabali iemarinējas vienmērīgi.
7. Apcep filejas.
8. Ar jaucēju samal koriandru un ķiploku, klāt pakāpeniski lejot kukurūzas eļļu.
9. Marinēto tunzivs un laša fileju strauji apcep jeb apdedzini ļoti sakarsētā pannā bez taukvielām no abām pusēm, katru pusi apmēram 1 minūti.
10. Pirms pasniegšanas pārgriez filejas uz pusēm. Kārto šķīvī un klāt pasniedz pagatavoto mērci.
Uz augšu