Piparos apdedzināta tunzivs un laša fileja

Sastāvdaļas

  • 240 g svaigas tunzivs filejas
  • 240 g svaigas laša filejas
  • Marinādei
  • 2 tējk. vasabes pastas
  • 4 tējk. sezameļļas
  • 4 ēd.k. sojas mērces
  • 2 tējk. svaigi kapātas ingvera saknes
  • 4 mazas šķipsnas cukura
  • 1 ēd.k. drupinātu piparu maisījuma (rozā, zaļie, baltie, melnie, čili)
  • Mērcei
  • 4 tējk. svaigi kapāta koriandra
  • 4 ēd.k. kukurūzas eļļas
  • 2 smalki kapātas ķiploku daivas

Pagatavošana

40 min.
  1. Gatavo filejas.
  2. Veselus piparu graudus saberz piestiņā vai rupji samal.
  3. Vasabes pastu, sojas mērci, svaigi kapātu ingvera sakni un drupinātus piparus rūpīgi samaisi.
  4. Turpini maisīt, pakāpeniski lejot klāt eļļu. Tunzivs un laša fileju sagriez katru četros vienādi lielos gabalos.
  5. Katru filejas gabaliņu rūpīgi iezied ar marinādi un atstāj tajā 10 minūtes.
  6. Pēc pirmajām 5 minūtēm apgriez fileju uz otru pusi, lai gabali iemarinējas vienmērīgi.
  7. Apcep filejas.
  8. Ar jaucēju samal koriandru un ķiploku, klāt pakāpeniski lejot kukurūzas eļļu.
  9. Marinēto tunzivs un laša fileju strauji apcep jeb apdedzini ļoti sakarsētā pannā bez taukvielām no abām pusēm, katru pusi apmēram 1 minūti.
  10. Pirms pasniegšanas pārgriez filejas uz pusēm. Kārto šķīvī un klāt pasniedz pagatavoto mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi