Rīvmaizē cepti cāļii

Sastāvdaļas

  • 1 uz pusēm sadalīts cālis
  • 100 g sviesta
  • Sāls
  • Pipari
  • Pētersīļi
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 zariņš bazilika
  • ½ gl. rīvmaizes
  • ½ gl. svaiga krējuma
  • Olas

Pagatavošana

1 min.
  1. Sautēkamā traukā liek sviestu, sadalīto cāli, garšvielas un lēni cep, bieži aplaistot ar radušos mērci, lai gaļa ar to piesātinātos. Gatavo cāli no mērces izņem, pārziež ar olu dzeltenumu, apviļā rīvmaizē. Tad cāli pārlej ar kausētu sviestu un vēlreiz pārziež ar olu dzeltenumu, apber ar rīvmaizi. Šādi sagatavotu cāli cepeškrāsnī apcep zeltainu. Apgroza cāli uzmanīgi, lai nesabojātu rīvmaizes garozu. Pasniedz ar mērci, kurā tas sautējas. Kā piedevu var dot ceptus kartupeļus (veselus), sautētus burkānus ar zaļajiem zirnīšiem, ziedkāpostus, apceptas maizītes

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi