Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rīvmaizē cepti cāļii

2006. gada 22. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Sautēkamā traukā liek sviestu, sadalīto cāli, garšvielas un lēni cep, bieži aplaistot ar radušos mērci, lai gaļa ar to piesātinātos. Gatavo cāli no mērces izņem, pārziež ar olu dzeltenumu, apviļā rīvmaizē. Tad cāli pārlej ar kausētu sviestu un vēlreiz pārziež ar olu dzeltenumu, apber ar rīvmaizi. Šādi sagatavotu cāli cepeškrāsnī apcep zeltainu. Apgroza cāli uzmanīgi, lai nesabojātu rīvmaizes garozu. Pasniedz ar mērci, kurā tas sautējas. Kā piedevu var dot ceptus kartupeļus (veselus), sautētus burkānus ar zaļajiem zirnīšiem, ziedkāpostus, apceptas maizītes
Uz augšu