Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jērgaļas desiņa ar skābajiem kāpostiem

2006. gada 22. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Vāri kāpostus.
2. Lielā katlā liec kāpostus ar visu sulu un sautē tos uz ļoti mazas uguns.
3. Sautē lēni, bieži maisot, lai nepiedeg.
4. Pannā sacep jēra taukus.
5. Vari izmantot tos, ko atgriezi no šķiņķa, gatavojot konfitu.
6. Ja nav jēra tauku, sagriez strēmelītēs bekonu un arī sacep pannā.
7. Pieber sāli un cukuru.
8. Visu sabrūnini un pievieno kāpostiem.
9. Cep desiņas.
10. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.
11. Pārgriez desiņas uz pusēm.
12. Pannā uzkarsē eļļu un liec desiņas apcepties. Pēc tam pārliec tās cepešpannā un liec cepeškrāsnī cepties 4 minūtes.
13. Šķīvī liec kāpostus, ar divām ēdamkarotēm veidojot lodītes, un pāri liec izcepto jēra desiņu.
Uz augšu