Sākums > Receptes > Zupas

Bujabesa ar ruju, kontē sieru un ķiploku maizi

2006. gada 22. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Lielā ugunsizturīgā traukā liec sīpolus, tomātus, ķiplokus, fenheli, pētersīļus, lauru lapu, žāvēto apelsīna miziņu.
2. Pievieno apstrādātas gliemenes, lielos gabalos sagrieztas zivis (bez ādas, bet ar galvu un asakām).
3. Iemaisi olīveļļu un pieber sāli un svaigi maltus piparus.
4. Pievieno safrānu un atstāj ievilkties uz piecām stundām.
5. Pielej pietiekami daudz ūdens vai no zivju galvām un atgriezumiem sagatavotu buljonu, lai tas noklāj zivis, un strauji vāri 3–5 minūtes. Izņem zivis un gliemenes un liec atsevišķā bļodā.
6. Pirms pasniegšanas zupu nokās.
7. Pievieno zupai zaļumus, ieliec tajā zivis. Pasniedz kopā ar mērci un kartupeļiem.
Uz augšu