Bujabesa ar ruju, kontē sieru un ķiploku maizi

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Apmēram 3 kg zivju un jūras velšu
  • 300 g sasmalcinātu sīpolu (100 grami var būt puravi)
  • 3 lieli tomāti bez mizas, sasmalcināti
  • 40 g saspaidīta ķiploka
  • 1 fenhelis
  • Neliela buntīte pētersīļu
  • Saišķītis timiāna
  • Lauru lapa
  • Apelsīna miziņa, žāvēta
  • 200 ml olīveļļas
  • 0.5 g safrāna
  • Sāls
  • Svaigi malti pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Lielā ugunsizturīgā traukā liec sīpolus, tomātus, ķiplokus, fenheli, pētersīļus, lauru lapu, žāvēto apelsīna miziņu.
  2. Pievieno apstrādātas gliemenes, lielos gabalos sagrieztas zivis (bez ādas, bet ar galvu un asakām).
  3. Iemaisi olīveļļu un pieber sāli un svaigi maltus piparus.
  4. Pievieno safrānu un atstāj ievilkties uz piecām stundām.
  5. Pielej pietiekami daudz ūdens vai no zivju galvām un atgriezumiem sagatavotu buljonu, lai tas noklāj zivis, un strauji vāri 3–5 minūtes. Izņem zivis un gliemenes un liec atsevišķā bļodā.
  6. Pirms pasniegšanas zupu nokās.
  7. Pievieno zupai zaļumus, ieliec tajā zivis. Pasniedz kopā ar mērci un kartupeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi