Marinētas ceptas reņģes ar marinētu ķirbi un miso čipsu

Sastāvdaļas

  • 700 g svaigu reņģu
  • 800 g notīrīta ķirbja
  • 3 novārītas mazas bietes
  • 1 garais gurķis
  • 2 ēd.k. gaišās miso pastas
  • Reņģu marinādei
  • 2 nelieli sīpoli
  • 2 lauru lapas
  • 4 aromātisko piparu graudi
  • 6 melno piparu graudi
  • ½ citrona rīvēta miza
  • 3 ēd.k. cukura
  • 1 tējk. sāls
  • 8 ēd.k. 9% etiķa
  • 500 ml ūdens
  • Biešu marinādei
  • 200 g saldēto aveņu, atlaidinātu
  • 8 krustnagliņas
  • 12 aromātisko piparu graudi
  • 100 g cukura
  • 20 g rupjā sāls
  • 8 ēd.k. 9% etiķa
  • 1 l ūdens
  • Ķirbja marinādei
  • 3 kanēļa standziņas
  • 8 aromātisko piparu graudi
  • 500 g cukura
  • 10 ēd.k. 9% etiķa
  • 1 l ūdens

Pagatavošana

1 min.
  1. Gatavo reņģes.
  2. Iztīri reņģes, nosusini un apcep.
  3. Visas marinādes sastāvdaļas liec katlā un uzvāri, nedaudz atdzesē un pārlej reņģēm. Marinē diennakti.
  4. Marinē bietes.
  5. Nomizo tās un sagriez 1×1 cm kubiņos. Marinādes sastāvdaļas uzvāri, nedaudz atdzesē un pārlej bietēm.
  6. Marinē diennakti.
  7. Marinē ķirbi.
  8. Sagriez to 1×1 cm kubiņos.
  9. Visas marinādes sastāvdaļas uzvāri, nedaudz atdzesē un pārlej ķirbja kubiņiem.
  10. Marinē diennakti.
  11. Cep čipsus.
  12. Gaišo miso pastu izzied ļoti plānā kārtā uz cepampapīra un kaltē cepeškrāsnī 70 °C 6 stundas.
  13. Pasniedz.
  14. Gurķi sagriez plānās garenās šķēlēs, liec virsū dažus kubiņus ķirbja, bietes, tad reņģi, uz tās — miso pastas čipsu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi